EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Разследване срещу JPMorgan за енергетика

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Разследване срещу JPMorgan за енергетика

mail15:30 | 27.08.2013прегледи 687 коментарикоментари 0


Американското министерство на правосъдието започна ново разследване срещу банка JPMorgan Chase, този път по подозрения в манипулиране на цените на енергията, съобщава в. WSJ, цитиран от Франс прес. Най-голямата американска банка по притежавани активи сключи наскоро споразумение с друга правителствена агенция, Федералната комисия за енергийно регулиране (FERC), посочва финансовото издание.
Миналия месец банката се съгласи да плати 410 милиона долара, за да сложи край на съдебно преследване на Федералната комисия за енергийно регулиране, която я обвиняваше, че е манипулирала цените на енергията в Калифорния и Средния запад.

Банката е обект на все повече съдебни дела. Миналата седмица министерството на правосъдието започна наказателно преследване срещу двама от бившите й трейдъри за това, че се опитали да прикрият с деривати загубите си, възлизащи на над 6 милиарда  долара в аферата, известна като "Лондонския кит". Неудачните финансови операции на JPMorgan Chase свидетелстват за необходимостта от реформа на Уолстрийт, заяви тогава американският президент Барак Обама.
Междувременно, испанската полиция съобщи, че е арестувала бивш дилър на банката JPMorgan Chase за предполагаемо фалшифициране на банкови документи, за да прикрие загуби от търговия на стойност 6 милиарда долара, предаде Асошиейтед прес. В съобщение се посочва, че Хавиер Мартин-Артахо, който е на 49 години, е арестуван днес, след като се е явил в полицията в Мадрид. Американската прокуратура повдигна обвинения по-рано този месец срещу Мартин-Артахо и друг бивш дилър - Жулиен Гру, който е френски гражданин. Двамата са обвинени, че са преправили пазарната стойност на инвестиционно портфолио, за да скрият спадащата му стойност. В крайна сметка портфолиото понася загуба от $6 млрд., която от месеци се приписваше на Брюно Иксил - дилър известен с прозвището Лондонския кит. Мартин-Артахо ще бъде изправен пред съд в Мадрид като част от процедурата по екстрадирането му. Той е отговарял за дилърската стратегия на JPMorgan Chase в Лондон, а Гру, който е бил негов подчинен, е отговарял за вписването на стойността на инвестициите всеки ден. Те са обвинени в заговор за фалшифициране на документи и на данни на Комисията за ценни книжа и фондови борси (КЦКФБ) на САЩ.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4150