EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Разправии около Gucci

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Разправии около Gucci

mail15:37 | 06.08.2009прегледи 523 коментарикоментари 0


Окръжният съдия на Манхатън Ричард Берман обяви постановлението си, според което бившата жена на внука на основателя на известната италианска модна къща Gucci, Дженифър Гучи, няма право да рекламира и продава в САЩ стоки, в чието название фигурира фамилията Гучи, предаде ИТАР-ТАСС. Решението бе произнесено по иск на сегашния собственик на марката Гучи - френската компания Pinault Printemps Redoute SA срещу Дженифър Гучи и дъщеря й Джема.
Двете дами пуснаха в САЩ своя собствена линия стоки, включваща козметика, аксесоари, спално бельо, вино и кафе. В техните названия се използват не само собствените им имена, но и фамилията Гучи. По време на гледането на делото Дженифър призна, че е възприемала италианската къща като "голямо Гучи", а собствената си фирма като "малко Гучи". Тя твърдяла, че бившият й съпруг, Паоло Гучи, починал през 1995 година, й е разрешил да използва търговската марка Гучи.
Манхатънският съдия обаче взе друго решение. Берман постанови, че Дженифър и Джема Гучи "по своя воля са нарушили и изпразнили от истинското му съдържание лицензионното споразумение", което е довело до появата на линия от продукти с "измамно сходство" с класическата продукция на известната в цял свят модна къща. Двете бизнесдами могат да рекламират и продават своите стоки с марката Гучи единствено с разрешението на Pinault Printemps Redoute.
Дженифър се омъжва за Паоло Гучи, внука на основателя на семейната фирма, през 1977 година и се развежда през 1990 година, запазвайки фамилното име на бившия си съпруг.
Модната къща Гучи е основана през 1921 година от Гучо Гучи във Флоренция. През 1993 година братовчедът на Паоло Гучи, Родолфо, който контролира капиталите на компания, я продава на бахрейнски инвеститор.
През 1995 година Родолфо Гучи е убит от наемник. Разследването установява, че поръчката за това престъпление е направила бившата съпруга на жертвата - Патриция Реджани. Тя се опасявала, че Родолфо, който имал намерение да се ожени повторно, ще лиши от наследство техните деца. През 1998 година Патриция Реджани получава доживотна присъда. Тогава Дженифър Гучи заявява пред медиите, че присъдата е твърде сурова. През 2000 година Pinault Printemps Redoute поема контрола върху Гучи.




 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg