EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Разплащания в реално време въвежда Visa

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Разплащания в реално време въвежда Visa

mail06:10 | 10.12.2017прегледи 12032 коментарикоментари 0


Visa внедрява платформата за разплащания в реално време Visa Direct в Европа.

Платформата прави възможни разплащанията от човек на човек (P2P), бизнес-потребител (B2C), бизнес-бизнес (B2B).

  • Бизнес-потребител (B2C): дава възможност на фирмите да правят почти всякакъв вид плащания директно към сметка в карта Visa – като например печалби от игри, изплащания на застраховки и всекидневни търговски трансакции
  • Бизнес-бизнес (В2В): позволява на бизнеса да извършва разплащания към Visa сметка в реално време – напр. на хора на свободна практика, доставчици и друг малък бизнес
  • От човек на човек (person-to-person): улеснява потребителите да се разплащат бързо, удобно и сигурно, често чрез свързани устройства – например, когато си поделят сметки или купуват подаръци.

Платформата Visa Direct е достъпна на над 200 пазара в цял свят и през нея могат да бъдат достигнати повече от един милиард сметки на потребителски карти. В Европа Visa обяви, че до октомври 2018 г. издателите на карти са задължени да въведат разплащания в реално време, които дават възможност средствата да бъдат превеждани към картодържателите не по-късно от 30 минути след одобряването на трансакцията. 

Visa си партнира с Worldpay, световен лидер в технологиите за обработка на разплащания и решения за търговци, за да ускори достъпа на търговците до Visa Direct в Европа, а впоследствие и на останалите пазари в цял свят. Веднага след като банките направят необходимите промени в своите системи, търговците, които използват Worldpay, ще могат да извършват разплащания към потребителите в реално време.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4093