EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Разнообразие от купувачи на имотния ни пазар

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Разнообразие от купувачи на имотния ни пазар

mail16:40 | 05.08.2015прегледи 1434 коментарикоментари 0


През тази година е налице интересно разнообразие от купувачи на българския имотен пазар, съобщава агенция BULGARIAN PROPERTIES. Доминиращите до миналата година руски купувачи намаляват с 60% през първото полугодие поради кризата в Русия, отслабването на рублата и наложените на страната санкции. Все пак, трябва да се отбележи, че през последните 2-3 месеца има активизация на руския пазар и частично завръщане на руските купувачи.

Същевременно, силната британска лира доведе до възстановяването на интереса на британските купувачи към имоти в чужбина, включително и в България. Запитванията от британци са с 30% повече, а продажбите на имоти на британци и в България бележат 60% ръст. Разбира се, този ръст е от много ниска база и не може така бързо да се възстанови спада от предходните години, но като цяло това е много положителен сигнал.

Друга интересна тенденция е нарасналият интерес и значителното увеличение на продажбите на имоти на украинци – ефект, който беше очакван и който следва от цялостната ситуация и кризата в Украйна. Техният интерес е основно към Бургас и Слънчев бряг, но има сделки и в София и ски курортите.

През изминалите няколко месеца като цяло забелязваме, че купувачите от други страни (различни от Русия, Великобритания и Украйна) нарастват като дял. Това е индикатор, че международният интерес към имоти в България е доста ясно изразен и траен. Сред купувачите през последните месеци присъстват представители на Франция, Белгия, Германия, Холандия, Латвия, Чехия, Израел, Гърция и други страни, включително САЩ и Канада.


 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg