EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Разногласия в МВФ за гръцкия дълг

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Разногласия в МВФ за гръцкия дълг

mail13:35 | 09.02.2017прегледи 835 коментарикоментари 0


Диагнозата, че гръцкият дълг е непосилен и необходимостта от нови европейски мерки за облекчаването му не се приемат единодушно от страните членки на Международния валутен фонд. Това се посочва в комюнике, публикувано след снощното заседание на Управителния съвет на Фонда, предаде Франс прес.
Управителният съвет, който представлява 189-те страни в МВФ, обсъжда снощи годишния доклад на Фонда за гръцката икономика, която от 2010 г. зависи от международната финансова помощ.
Докладът още не е публикуван, но бе получен от АФП. Според доклада екипите на Фонда смятат гръцкия дълг за напълно непосилен в дългосрочна перспектива и приканват европейските страни да положат по-големи усилия, за да намалят задлъжнялостта на Атина.
Тази мрачна прогноза влошава изгледите за финансово участие на МВФ в плана за помощ, обещан на Гърция от европейските страни през 2015 г. въпреки настояването на Германия, защото МВФ трябва да оцени дълга като поносим , за да отпусне кредити.
Повечето представители на страните смятат, че може да се наложи допълнително облекчаване на дълга, за да бъде той поносим, се казва в комюникето, но това мнение не е било споделено от всички.
Поддържайки твърда линия към Атина, Германия публично се противопостави на ново облекчаване на гръцкия дълг, посочва АФП.
Членовете на Управителния съвет на МВФ единодушно настояват гръцките власти да ускорят реформите, но наред с това признават, че населението на Гърция плаща тежка цена заради бюджетните ограничения, налагани от 2010 г.


Тагове: МВФ, дълг
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg