EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Разлог, Троян - обновяване на обществени сгради

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Разлог, Троян - обновяване на обществени сгради

mail14:01 | 06.03.2018прегледи 3837 коментарикоментари 0


В Разлог започна обновяването на сгради на социалната инфраструктура по проект на общината на стойност 384 508 лева, от които европейското съфинансиране е в размер на 313 571, националното съфинансиране е 55 336 лева, а общината участва с 15 600 лева. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Региони в растеж" 2014-2020 г., съобщиха от община Разлог.
Обект на инвестиции по проекта са сградните помещения на Общинско предприятие "Домашен социален патронаж", "Дневен център за стари хора", Общинска служба по земеделието.
Ще бъдат изпълнени дейности, които включват топлинно изолиране на външните стени, подмяна на прозорци и врати със система от PVC профил и стъклопакет, конструктивно възстановяване на покрив, изцяло ще бъде подменена водопроводната и канализационната инсталации. Освен тези мерки ще бъде осигурена достъпна среда за хора с увреждания, ще бъде ремонтирана и мълниезащитната инсталация на сградата.

Община Троян е спечелила финансиране по проект "Красива България" в размер на близо 72 хиляди лева, съобщиха от общинската администрация. Парите ще бъдат използвани за основен ремонт на салона на общината и Центъра за административно обслужване.
Общият бюджет на проектното предложение възлиза на 179891 лева с ДДС, като община Троян ще осигури съфинансиране, в размер на 107 935 лева.
Реализирането на проекта предвижда изпълнение на цялостен ремонт, преустройство, обзавеждане и оборудване на залата на общински съвет и Центъра за административно обслужване.
Ще бъде изградена нова подова конструкция и обособено място за изчакване със седящи места. Предвиден е монтаж на окачен таван, нови подови и стенни покрития. Ще бъде изградено ново изкуствено осветление. Предвидени са и две достъпни места за хора с нарушени двигателни способности, допълват от общинската администрация.


Тагове: Разлог, Троян
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg