EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Развитие на жп възел: София-Волуяк

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Развитие на жп възел: София-Волуяк

mail08:01 | 16.07.2021прегледи 708 коментарикоментари 0


Железопътната свързаност на страните от Западните Балкани е от изключителна важност, което налага необходимостта от бързо реализиране на инфраструктурни проекти по направленията към Сърбия и Северна Македония. Това съобщи заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Нели Андреева при стартирането на проекта „Развитие на жп възел: София-Волуяк“. Той се съфинансира със средства по Механизма за свързване на Европа (МСЕ). Стойността на договора за строителство е 199 850 060 лева без ДДС, а негов изпълнител е „ЗГОП БЪЛГАРИЯ“ ДЗЗД, включващо фирмите: „Тодини България“ ООД и Стопанско дружество ЗГОП АД.

Развитието на коридор „Ориент/Източно-Средиземноморие“ от сръбска граница-София-Пловдив-Бургас, с отклонение Свиленград се изпълнява в съответствие с европейските регламенти и единственото, което остава да завършим по него е направлението от София към сръбска граница, заяви заместник-министър Андреева. „Със старта на този проект, вярвам че правим първата крачка към това и очаквам съвсем скоро да стартира и проектът Волуяк-Драгоман, с което ще продължи модернизацията на жп линията „София-Драгоман-сръбска граница“, допълни още тя.

Политиката на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е активно подобряване на мобилността и свързаността с всички съседни страни, както и за укрепване на отношенията в икономическо и социално естество. Предприети са действия за изграждането на железопътна връзка и със Северна Македония.

„Надявам се, по този начин да допринесем за „Зелената сделка“, чийто приоритети са прехвърляне на трафика от автомобилен към железопътен транспорт както на пътници, така и на товари. Да осигурим безопасност на превозите и да придадем на железниците ни един по европейски вид, каза в заключение Нели Андреева.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg