EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Радев повтори резултата на Първанов

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Радев повтори резултата на Първанов

mail06:34 | 15.11.2016прегледи 1955 коментарикоментари 0


При 100% обработени протоколи на СИК в РИК кандидат-президентската двойка, издигната от Инициативен комитет и подкрепена от БСП, Румен Радев-Илияна Йотова има резултат - 59,37 на сто, или 2 063 032 действителни гласа, съобщиха от ЦИК.
За кандидат-президентската двойка на ГЕРБ Цецка Цачева-Пламен Манушев са гласували 36,13 на сто, или 1 256 480 гласа.

Гласувалите "Не подкрепям никого" са 4,47 на сто, или 155 398.

Радев получи толкова гласове, с калкото спечели първия и втория си президенски мандат Георги Първанов. През 2001 година той победи с 2 043 443 гласа, на изборите през 2006 година получи 2 050 488 гласа.

Така 15 години след първия мандат на Първанов, БСП повтори резултата си, като активира 2 милиона български избиратели т.е. левицата с щедрите си, но неизпълними обещания успява да заблуди един и същ брой българи, както сега така и през 2001 и 2006 година.

Коментари от социалните мрежи

Момчил Дойчев: Понеже вече ме обвиниха, че обиждам народа, че е глупав и прост, ще публикувам няколко изречения на мои съмишленици, много по-опасни "врагове" на българския народ от мене:
"Не сме народ .... а мърша, пак ще кажа и с това ще свърша." (Славейков)
"Българите обичат свободата, но чакат някой да им я донесе в къщи на тепсия". "Народе????" (Левски)
"Не пей ми се, не смей ми се", "Патриоти... вий сте идиоти". (Ботев)
"Българският народ е освободен, а не свободен", Най-лошото управление у народ безкултурен или малокултурен е демократическото” (Стоян Михайловски ( за тези, които не знаят автор на "Върви народе възродени")
"народът прост, животът тежък ,скучен..." (Вапцаров)
и още много автори като Боян Пенев, Алеко Константинов ...
И накрая (за успокоение!): "Вселената и човешката глупост са безкрайни. Лошото е, че за първото не съм сигурен."
А. Айнщайн

Кристиян Гайдаров: Мисля, че се повтаря ситуацията от началото на "прехода". Голямо желание за промяна и нови "лидери", които се появяват от нищото. Радев имаше предимството да е никой, не политик, не партиец, хем велик (пилот на изтребител), хем неизвестен. През деветдесета по същия начин бликнаха "опозиционери". Желю Желев беше единственият известен, всички други неясно откъде, после се разбра, че били от ДС. Беше преди двадесет и пет години, не помните ли?

Валентин Костов: Аритметиката показва, че сме пълна нула: един генерал повече, един генерал по-малко. Очевидно е, че денят за размисъл не дава никакъв резултат и трябва да се премахне. А забраната за продажба на алкохол в изборния ден не само че трябва да се отмени, а да се въведе задължителна употреба на поне 2 ракии преди задължителния вот.

 

 


Държавният глава Росен Плевнелиев и новоизбраният президент Румен Радев са обсъдили на срещата си днес настоящата политическа ситуация в страната, с оглед на необходимостта от координирани и максимално публични и прозрачни действия на всички отговорни институции. Това се посочва в съобщение на прессекретариата на президента.
Срещата на "Дондуков" 2 беше по покана на президента Плевнелиев и се състоя непосредствено след избирането на Радев за държавен глава. На срещата в кабинета на президента, двамата са обменили мнения по актуалната политическа ситуация в страната след изборите и след внесената от премиера Бойко Борисов оставка на правителството.
За да бъде избегната политическа криза в страната, е необходимо да бъдат избягвани всякакви едностранни действия на която и да е институция, а политическият и междуинституционалният диалог са основа за преодоляване на напрежението в обществото в следизборна ситуация, е било подчертано в разговора.
Президентът Росен Плевнелиев и неговият приемник са обменили мнения по необходимите през следващите дни и месеци стъпки, които следва да бъдат предприети от президентската администрация и от отговорните политически фактори в страната. От изключителна важност е да бъде запазено спокойствието в България, да бъде осигурена предвидимост и яснота относно предстоящите действия на институциите, съгласно записаните в Конституцията механизми и процедури на приемственост в изпълнителната и в законодателната власт, е било посочено на срещата.
На срещата президентът Плевнелиев е поздравил Румен Радев с избирането му за президент на страната. Двамата са коментирали приключилите избори и националния референдум и са споделили оценката, че изборният процес е протекъл без сериозни нарушения, по демократичен и легитимен начин.

 


Тагове: Радев, Първанов
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

България 19-та в износа на мебели

11:20 | 12-15-23 | 1965