EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Работна ръка от Виетнам отново в България

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Работна ръка от Виетнам отново в България

mail14:10 | 08.01.2024прегледи 474 коментарикоментари 0


България и Виетнам ще подпишат Спогодба за трудова миграция. Това стана ясно от среща на председателя на Комисията по труда и социалната политика Деница Сачева с председателя на социалната комисия на Националното събрание на Виетнам Нгуен Туй Ан. Документът ще бъде подписан до края на 2024 г.

Целта е да се регламентират условията, при които виетнамски граждани ще могат да работят на българския трудов пазар. На срещата присъства и заместник-министърът на труда и социалните въпроси на Виетнам Ле Ван Там.

Темата беше обсъдена и сутринта на срещата на председателя на Народното събрание Росен Желязков и председателя на Националното събрание на Социалистическа република Виетнам Въонг Дин Хюе.

В периода 1950-1980 г. в България са учили и работили около 30 000 виетнамци, а в момента те са около 1000, припомня Виетнамската новинарска агенция по повод среща на председателя на НС Росен Желязков с виетнамци, живели у нас.

България, като член на Европейския съюз, и Виетнам, като динамичен член на АСЕАН, имат огромен потенциал за сътрудничество в областта на икономиката, културата и образованието. България може да бъде врата на Виетнам към европейския пазар, а Виетнам за България, за да получи европейската страна достъп до пазара на АСЕАН, е казал Желязков на срещата. Заместник-председателят на Виетнамско-българската асоциация за приятелство Нгуен Чънг Сон заяви, че виетнамците, които са учили и работили в България, винаги усещат подкрепата на нейното правителство и народ.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg