EUR 1.9558
USD 1.7957
CHF 2.0346
GBP 2.2899
CNY 2.4953
you tube
mobile version

Работа за 2 хил. души по регионални програми

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Работа за 2 хил. души по регионални програми

mail09:05 | 22.06.2020прегледи 448 коментарикоментари 0


Около 2000 безработни ще започнат работа по регионални програми за заетост, които ще се финансират с 6 344 000 лв. от бюджета на Министерството на труда и социалната политика (МТСП) за активна политика на пазара на труда. Това съобщиха от пресцентъра на ведомството.

Регионалните програми за заетост са предвидени за всяка област в България. Те се създават и реализират на основата на предложенията на съответните областни и общинските администрации и се утвърждават от министъра на труда и социалната политика. През 2020 г. МТСП ще финансира по тях осигуряването на субсидирана заетост за период не по-малко от 3 и не повече от 4 месеца.

В изпълнение на регионалните програми за заетост през последните години са реализирани дейности за поддържане и опазване на общинска и държавна собственост - читалища, детски градини; пътища, паметници на културата, поддържане и почистване на паркове, градини, междублокови пространства; екологични дейности като събиране и извозване на отпадъци, озеленяване, подпомагане на пенсионерски клубове.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg