EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Пътят на катарските инвестиции проправен

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Пътят на катарските инвестиции проправен

mail15:30 | 17.04.2013прегледи 1174 коментарикоментари 0


Правителството одобри проекта на меморандум за разбирателство между Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Qatar Holding за сътрудничество в областта на инвестициите.
В документа се предвижда двете страни да си сътрудничат като проучват подходящи и търговско приемливи инвестиционни възможности в сектора на пътната инфраструктура в България. За да подпомогнат сътрудничеството и консултациите относно инвестициите, се предвижда страните по меморандума да създадат Съвместен комитет, който да извършва следните дейности: преглед на различни инвестиционни проекти или възможности, оценявайки дали са подходящи за инвестиционно участие; оценка на инвестициите, включваща преглед на техните търговски, технически, финансови и правни аспекти; докладване в писмен вид на дейностите и препоръките си по посочените дейности на страните.

Предвижда се МРРБ да предоставя на Qatar Holding информация за инвестиционните възможности съгласно обхвата на меморандума, както и да координира взаимодействието с българските правителствени органи, за да подпомага взаимните инвестиции. Тези инвестиционни възможности ще бъдат представяни на Съвместния комитет за преглед и оценка.
Меморандумът за разбирателство ще бъде подписан през месец април 2013 г. в рамките на официалното посещение в Държавата Катар на заместник-министър председателя и министър на регионалното развитие и благоустройството Екатерина Захариева.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg