EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Пътят към Рилския манастир укрепен + видео

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Пътят към Рилския манастир укрепен + видео

mail07:31 | 25.12.2020прегледи 2261 коментарикоментари 0


В заключителен етап са строителните работи по укрепването на срутището на пътя за Рилския манастир. При добро време се очаква да приключат до Коледа. В 250-метров участък при 27-ми км на третокласния път III-107 Кочериново - Рила - Рилски манастир е изградена укрепителна стоманобетонна /джоб/ стена с дължина от 150 м и височина 4,1 м, която поема натоварването на срутищното тяло като то е подсилено с микропилоти и анкери. За укрепване, стабилизация и ерозионнен контрол на ската е положена геокомпозитна рогозка, покрита с високоякостна стоманена мрежа. Тя е закрепена със стоманени анкери и монтажни скоби. Ремонтните дейности включват и възстановяване на пътната настилка в участък.

 На обекта предстои полагането на хидропосев на ската, монтирането на ограничителните системи и други довършителни дейности.

  Укрепителните дейности започнаха в края на юни и се извършват от „Автомагистрали“ ЕАД. Дружеството работи максимално мобилизирано, за да може укрепителните дейности да завършат колкото се може по-бързо и по третокласния път, който е основна връзка за Рилския манастир и за природните забележителности в околността да се пътува удобно и безопасно.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4110