EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Пътят към ГКПП Капитан Андреево отворен

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Пътят към ГКПП Капитан Андреево отворен

mail16:09 | 17.05.2013прегледи 504 коментарикоментари 0


Пътят към ГКПП Капитан Андреево, който бе блокиран от турски шофьори, вече е отворен, съобщи БТА, позовавайки се на говорителя на Областната дирекция на МВР - Хасково Нина Николова.
По обяд днес шофьорите спряха движението към границата ни с Турция в знак на контрапротест срещу блокадата на двете българо-турски граници от страна на нашите превозвачи.
На място бяха изпратени униформени от Областната дирекция на МВР в Хасково и гранични полицаи, които връчиха разпореждания на турските шофьори. Те от своя страна са отблокирали пътя, но са заявили, че ако до 17.00 часа България и Турция не постигнат споразумение, отново ще спрат движението.

Има обходен маршрут през Гърция за чакащите превозвачи. Това заяви пред Агенция „Фокус” Илиян Филипов, член на Управителния съвет на БАСАТ. ГКПП Капитан Петко войвода е отворен, оттам се минава през Гърция и през ГКПП Ипсала на гръцко-турската граница се влиза в Турция. Товарните камиони могат да минават и от там; таксите там не са по-високи, съобщи Филипов.
Той заяви, че имат подкрепата на всичките шофьори, които са на пункта.
Турският посланик се ангажира с проблема с превозвачите. Това съобщи Валентин Божков, изпълнителен директор на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация”. „Имаше среща между министъра и турския посланик. Изискали сме абсолютно всички мерки от турската страна. Турският посланик се ангажира с проблема. Министърът му предостави документи, представихме му становището на Международния транспортен форум, което е в наша подкрепа, и му представихме писмото, което разбуни слуховете, и което настоява за по-строг контрол върху българските превозвачи”, посочи Божков. Божков заяви, че се надява да има писмен отговор от турска страна, както поискаха българските превозвачи.„Това е и условието, което министърът е поставил. „Администрацията се явява в подкрепа на превозвачите. Тя трябва да им помогне по някакъв начин за решаване на въпроса, доколкото ние припознаваме превозвачите като свой бранш, за който трябва да се грижим и затова сме на границата”, допълни Божков. Той заяви, че в момента пътува към Хасково, където ще пристигне и министърът. „Имаме среща с турската страна”, посочи Валентин Божков.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

България 19-та в износа на мебели

11:20 | 12-15-23 | 1965