EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Пътна обстановка

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Пътна обстановка

mail10:30 | 21.01.2012прегледи 772 коментарикоментари 0


Периодично ще се спира движението на товарни МПС по АМ-Хемус за почистване на пътната настилка, съобщи Агенция „Пътна инфраструктура”. Същата мярка ще се прилага и по АМ "Люлин", но за всички автомобили.
През проходите "Пампорово", "Рожен," и "Превала" всички МПС да се движат с вериги, а товарните - без ремаркета и полуремаркета.
Проходът "Предела" е затворен за товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета.
На територията на община Самоков всички МПС да се движат с вериги.
По Път I - 6 "Кюстендил - Гюешево" в участъка Жиленци - Гюешево товарните автомобили да се движат с вериги и без ремаркета и полуремаркета.
Поради обилните снеговалежи над страната и възможни навявания и заледявания АПИ призовава гражданите да се отправят на път подготвени за движение при зимни условия и при неотложни случаи.
Със съдействието на Изпълнителна агенция "Пътища" и центъра за информация при направление "Пътна полиция", СБА съобщава, че пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими при зимни условия.
Пътните настилки в страната са сухи, на места мокри и заснежени, а по високите и усойни места има заледени участъци, които се обработват и опесъчават.
Снегонавявания има в прохода Петрохан и в районите на Тетевен, Гинци и Антон, Средногорието и АМ Хемус. Информация за затворените проходи и пътища можете да откриете на страницата на Съюза на българските автомобилисти.

В 12 области в Източна и Югоизточна България е обявен жълт код за опасни метеорологични явления, заради очаквани обилни валежи. Над страната преминава студен атмосферен фронт. Обилен е снеговалежът по високите полета на Западна България, включително и в София.

 


Тагове: пътища, сняг
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg