EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Първият умен хотел отвори в София

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Първият умен хотел отвори в София

mail18:10 | 13.09.2023прегледи 417 коментарикоментари 0


Първият умен хотел "Интроверт" (Introvert) отвори врати в София. Туристическият обект може да оперира и без персонал, като целият процес по резервиране и чекиране е дигитализиран. Хотелът се намира на столичната улица "Мария Луиза" и е част от верига смарт хотели "Интроверт Смарт Хотелс" (Intovert Smart Hotels), съобщи компанията в комюнике до медиите. 

Геновава Христова, един от собствениците на хотелската верига, съобщи, че инвестицията в умния хотел е направена след щателен анализ на сектора, а моделът дава възможност на гостите сами да се чекират и настанят в стаята. Насочеността е към клиенти, които избягват шумни лобита и претъпкани ресторанти. "Ние ценим личното пространство и това е хотел, в който няма да има нужда да се чака на опашка на рецепция за обработка на лични данни. Заявен интерес за франчайз има от инвеститори в Бургас, Плевен и в Кипър", каза Христова.

Анелия Касабова, съсобственик на "Интроверт Смарт Хотелс", обясни, че проектът е насочен към малки градски хотели, които се намират в централна градска част и съставляват 70 процента от хотелите като цяло.

"Поради глобализацията и навлизането на големите световни брандове тези хотели остават встрани, а имат огромен потенциал за развитие", категорична е Касабова. По нейни думи разрастването на българската верига от смарт хотели е в процес на разработване и следва тенденциите за огромния поток на потребителите  - близо 75 процента, които запазват своята хотелска стая през мобилни приложения. "В последната година се наблюдава и ръст на туристическата индустрия и връщане към нивата от 2019 година, преди пандемията", уточни още Касабова.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg