EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Първият бг сателит BulgariaSat-1 вече със сайт

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Първият бг сателит BulgariaSat-1 вече със сайт

mail15:36 | 19.09.2016прегледи 1056 коментарикоментари 0


Няколко месеца преди изстрелването на първия български геостационарен комуникационен сателит BulgariaSat-1 в космоса да бъде факт, България Сат стартира новата си уебстраница - www.bulgariasat.com

На нея ще може да се проследят последните етапи по подготовката на българския сателит, като например фазата по тестване на антените в съоръжения, интересни факти и новини около изстрелването му в космоса и позиционирането му на българската позиция на геостационарната орбита. 

На новата интернет страница на компанията ще бъдат описани всички телевизионни и телекомуникационни услуги на Балканите и в други европейски региони, които благодарение на сателита BulgariaSat-1 ще бъдат осигурени директно до домовете на крайните потребители. Географското покритие на услугите ще може да бъде проследено онлайн, както и всички други подробности, свързани с новите телекомуникационни възможности, които сателита BulgariaSat-1 ще предложи.

На фейсбук страницата на България Сат всеки желаещ може да задава своите въпроси, свързани с историческото изстрелване на първият български геостационарен комуникационен сателит. В социалните мрежи на България Сат, ще бъде публикувана атрактивна и редовна информация, така че всеки да може да се почувства част от предстоящото събитие и неговата национална значимост.

Повече за първият български геостационарен комуникационен сателит BulgariaSat-1

Когато бъде изстрелян, BulgariaSat-1 ще бъде първият български геостационарен комуникационен сателит в историята на България и ще бъде позициониран на българската позиция на геостационарната орбита, осигурявайки директно до домовете телевизионни и комуникационни услуги на Балканите и в други европейски региони.

Производството на сателита бе възложено на водещата в тази област компания – Space Systems/Loral (SSL), базирана в Силициевата долина в САЩ. BulgariaSat-1 е планирано да бъде изстрелян до края на 2016 г., чрез ракетата-носител Falcon 9 на фирмата SpaceX. Изстрелването на българския сателит ще бъде предавано на живо от Кейп Канаверал, Флорида, САЩ.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4114