EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Първите сглобяеми къщи в Перник

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Първите сглобяеми къщи в Перник

mail14:30 | 30.11.2012прегледи 775 коментарикоментари 0


В област Перник се изграждат първите сглобяеми къщи, предоставени чрез средства от националната благотворителна кампания на Българския Червен кръст в помощ на най-тежко пострадалите след земетресенията. Със средствата, събрани чрез дарения от БЧК, до момента са определени за изграждане 17 сглобяеми къщи.

На община Перник са доставени и първите количества от общо 500 кубика дърва за огрев, дарени безвъзмездно от Министерството на земеделието и храните в помощ на пострадалите в тежко социално положение. В допълнение в следващите дни на общината ще бъдат осигурени още 300 кубика дървен материал, предоставен под формата на дарение от резиденция Бояна в следствие на планираната санитарна сеч на комплекса.
На своето последно заседание миналата седмица Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет разпредели още 246 370 лв. за преодоляване на последиците от земетресението през м. май тази година. С последното решение на Комисията общата финансова помощ от държавата за общините Перник, Радомир и Столична до момента възлиза на 16 292 329 лв./ Пресслужба на министъра по управление на средствата от ЕС
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg