EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Първи резултати на продукт "Дестинация Южна Рила"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Първи резултати на продукт "Дестинация Южна Рила"

mail14:31 | 23.08.2018прегледи 908 коментарикоментари 0


Дирекцията на Национален парк "Рила" представи първите резултати от прилагането на туристическия продукт "Дестинация Южна Рила". Представянето се състоя в "Еколенд" - интерпретативен образователен център в местността "Бодрост", с участието на представители от Областната администрация в Благоевград, община Благоевград, сдружения и предприемачи, съобщиха от дирекцията на парка.
Продуктът се разработва в рамките на проект "Засилване на капацитета на защитени зони, чрез иновативна методология за устойчивост", финансиран по Програма за трансгранично сътрудничество Гърция - България 2014-2020 г., по който парковата дирекция е бенефициент. Общата стойност на проекта е 1 093 111 евро, като за ДНП "Рила" тя е 201 611 евро.
В рамките на информационната среща бе представена и широко разисквана темата, свързана с "Туристически продукт "Южна Рила - разнороден, комплексен, уникален и променящ се".
Дейностите по проекта са свързани с опазване и възстановяване на биологичното разнообразие, опазване на почвите и възстановяване и насърчаване на екосистемните услуги, включително НАТУРА 2000 и зелени инфраструктури. Специфичната цел е да се подобри ефективността на дейностите по опазване на биологичното разнообразие. Водещ партньор по проекта е Тракийски университет "Демокрит", Гърция, Национален парк на Източна Македония и Тракия, община Нестос, Националната конфедерация на хората със специфични нужди, Гърция. Българските партньори са РИОСВ-Благоевград, ДНП "Рила", ЮЗУ "Неофит Рилски" и Пирински туристически форум.
Основни дейности по проекта, които ДНП "Рила" ще изпълни, са изграждане на Посетителски информационен център - Благоевград, достъпен за хора със специални нужди и в неравностойно положение. Той ще е обособен на място, предвидено да обхване голяма част от основния туристопоток на Благоевград в стария квартал "Вароша"; разработване и внедряване в експлоатация на Специализирано мобилно приложение за мониторинг на биологичното разнообразие, превенция от пожари, бедствия и оптимизация на административното управление на ДНП "Рила"; както и изграждане на екопътека "Запазена Парангалица" за хора в неравностойно положение.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 905