EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Първи празник на младото вино

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Първи празник на младото вино

mail16:26 | 14.12.2010прегледи 759 коментарикоментари 0


Европейският Рицарски Орден на Виното – Консулат България, и Столична община организират за първи път празник на младото българско вино на 14 и 15 декември 2010 г. в Шератон София Хотел Балкан. В специалното изложение със свободни дегустации на вина вземат участие над 25 български винопроизводители. Винопроизводството влияе силно на развитието на икономиката и туризма в България. Инвестициите във винопроизводство и лозарство през последните 10 години промениха съществено качеството на българското вино и откриха нов път в изграждане имиджа на бранда „българско вино“ на световната сцена.
Кулминация на празника на младото вино ще е организираният на 14 декември за първи път в България Бал на виното, който ще бъде открит по традиция с виенски валс. Почетни гости на вечерта ще бъдат Симеон Дянков, министър на финансите, и г-жа Йорданка Фандъкова, които ще бъдат удостоени с отличието „Пламък на мира“ за подкрепа на инициативата за популяризиране на българското вино, развитие на винената култура и утвърждаване на виното като продукт с национално значение.
Почетните отличия ще бъдат връчени лично от Ерцхерцог Шандор фон Хабсбург-Лотарингия. През месец май 2010 г. при гостуването му в България Вежди Рашидов подкрепи инициативата за създаване на музей на българското вино и национална енотека.
 


Тагове: вино, празник
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg