EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Първи доставки с дрон в САЩ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Първи доставки с дрон в САЩ

mail17:40 | 24.10.2019прегледи 663 коментарикоментари 0


Компанията Wing Aviation, подразделение на холдинга Alphabet, от който е част Google, стана първата компания за доставки с дронове в САЩ в малкия град Кристиансбърг, избран за пилотния тест, предаде Франс прес.

Какво може да се достави на 22 000 жители на градчето във Вирджиния на Източния бряг? Пакети на FedEx, лекарства без рецепти на аптеките Walgreens, бонбони и други продукти от местен магазин. Wing, който работи вече в два австралийски града и в Хелзинки, уточни в съобщени, че първите доставки са били направени в петък следобед в Кристиансбърг, "откривайки пътя за найсъвременната услуга за доставки с дронове в страната".

Семейство си поръча чрез приложението Wing лекарство, дражета срещу кашлица, парацеталом, кърпички и бутилки вода, допълва компанията. Възрастен мъж поръча подарък за съпругата си. Дроновете в бяло и жълто се товарят в местен център, наречен "гнездо", като служителите могат да натоварят до 1,3 килограма, а доставката е в район до 10 километра. Дроновете не кацат пред къщата на клиентите, а спускат продуктите с въженце.

Много компании искат да предоставят подобни услуги, включително Amazon, UPS и Uber Eats. Wing обаче получи първия лиценз от американската федерална авиационна агенция, с който се позволява на пилотите на компанията да контролират няколко дрона едновременно.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4098