EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Първа вноска от 550 млн.лв. без ДДС за летище София

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Първа вноска от 550 млн.лв. без ДДС за летище София

mail16:15 | 10.06.2020прегледи 586 коментарикоментари 0


550 млн. лв. без ДДС в средата на юли очаква министърът на транспорта Росен Желязков от първоначалното плащане за концесията на летище София. Той  бе попитан за процедурата по концесията от премиера Бойко Борисов по време на извънредното заседание на париветлството.

От своя страна спечелилите кандидати потвърждават решението на съда. Те пишат: "Върховният административен съд на България потвърди решението на Комисията за защита на конкуренцията от 14 ноември 2019 г., с което Meridiam и неговият партньор Летище Мюнхен бяха избрани от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията за концесионер на Летище София.

Инвестицията, предвидена в рамките на това 35-годишно дългосрочно публично-частно партньорство, ще допринесе за икономическото преодоляване на кризата с Covid-19 в България и ще подкрепи българското правителство и местните власти за постигане на значителни регионални предимства в социален, икономически и екологичен аспект.

Летището ще развие нови стандарти за въглеродна акредитация и екология, служещи като еталон за други летища и индустрии, чрез които да се превърне във водещ фактор за социален, икономически, екологичен и всеобхватен растеж, който да допринесе за развитието на София и България.

С доказан опит в летищния сектор и съществуващо портфолио от знакови летища, включващо Централния терминал на LaGuardia (Ню Йорк, САЩ), Queen Alia International (Йордания) и Ivato and Nosy Bé (Мадагаскар), Meridiam възнамерява да положи основата на успешното устойчиво развитие на Летище София. Фондът се ангажира да работи с целия авиационен сектор, за да постигне намаляване на въглеродните емисии като част от своята мисия.

Летище Мюнхен ще предостави цялото свое ноу хау, експертен опит, най-добри практики и достъп до пазари, особено по отношение на авиационен маркетинг, развитие на маршрути, изживяване на пътниците, интелигентно развитие на летището, разработване на летищния център и ефективност на оперирането."


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg