EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Пълна забрана за предаване на метали от физически лица

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Пълна забрана за предаване на метали от физически лица

mail13:30 | 26.04.2011прегледи 1082 коментарикоментари 0


Предприехме мерки, свързани с изискванията към физически и юридически лица и промени в глобите, каза министърът на околната среда и водите Нона Караджова във връзка с промените в закона за управление на отпадъците пред бТВ.
Караджова допълни, че в рамките на 9 месеца всички пунктове за отпадъци трябва да се изнесат в стопански и промишлени зони. Трябва да има сертификат за произход на отпадъците. Въведе се 24-часово видеонаблюдение и съхранение на записите за една година. Въведе се още промяна в глобите. За физически лица, ако се установи престъпление за кражби на метали, се предвижда съответно затвор до 3 години и глоба 2000 лева. За юридически лица до 5 години. Промените в Закона са внесени в Парламента но все още не са приети, добави Караджова.
В момента разработваме нов закон за управление на отпадъците, в който аз настоявам да има пълна забрана за предаване на метали от физически лица. Няма толкова метални отпадъци в дома. Задължаваме общините в рамките на 2 години да изградят пунктове за предаване едрогабаритни отпадъци, в които могат да се оставят опасни отпадъци от бита. Само за една година държавата е ощетена с почти 2 милиона лева. Плануваме внезапни проверки, за да имат ефект тези промени в закона, каза още министърът.
Георги Тодоров, директор на Дирекция "Транспортна инфраструктура" към Столична община каза, че откраднатите и подменени капаци от началото на годината на шахти и улични отоци са над 500. Цената на една шахта е 100 лева без труд и други разходи, а по 1 лев струва килограмът ако я предадеш. Нямаме информация за незаконни пунктове. Координираме действията си както с МВР, така и с Министерството на околната среда. От началото на годината сме подменили около 300 пътни знака, допълни още Тодоров.БГНЕС
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg