EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Пчелари от Търговище даряват на пчели на общината

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Пчелари от Търговище даряват на пчели на общината

mail16:04 | 08.02.2018прегледи 10494 коментарикоментари 0


Пчелари от Търговище даряват на общината пчелни семейства и кошери. Инициативата е по повод професионалния им празник, обясни за БТА председателят на Общинския браншови пчеларски съюз "Нектар" Елена Стоилова.

Проявите за почитането на Св. Харалампий - покровител на меда и пчеларите, започват от днес с дискусия в регионалната библиотека. Темата на срещата е "Ролята на кралицата-майка в пчелното семейство", а лекторите ще бъдат Катя Христова и Елена Стоилова.

"Всяка година представяме различна лекция. Досега сме говорили за здравословната ролята на пчелните продукти, за екология и пчеларство, за градското пчеларство, като целта ни е да представяме развитието на пчеларството през годините", каза Стоилова.

Организаторите на форума предвиждат и дегустации на различни видове пчелни продукти.
Кулминацията на вечерта ще е връчването на заявленията за дарения на кмета на града Дарин Димитров. Община Търговище ще получи общо пет пчелни семейства от четирима пчелари, развиващи дейност в региона.

Производител на кошери от село Дралфа ще дари кошерите, а други две семейства ще помагат в отглеждането на пчелите. Стоилова уточни, че когато общината определи мястото за пчелина, към средата на май с настъпването на активния сезон, ще бъдат официално дарени и пчелните семейства.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg