EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Пхенян развива гранични зони

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Пхенян развива гранични зони

mail16:30 | 15.08.2012прегледи 480 коментарикоментари 0


Китайски и севернокорейски лидери се ангажираха с насърчаване на развитието на двете гранични зони, които трябва да помогнат на обеднялата Северна Корея да отвори икономиката си и да спечели чуждестранна валута, предаде ДПА. Двете комунистически страни посочиха, че сътрудничеството им в двете зони е дало впечатляващи резултати и е навлязло в етапа на съществено развитие, съобщи китайското министерство на икономиката. Те се споразумяха днес за общи планове за строителство, обучение, закони и правила, мита, телекомуникации и селскостопанско сътрудничество, посочи още министерството. Разговорите бяха водени от министъра на търговията на Китай
Чън Дъмин и от Джан Сон-тхек, който е един от заместниците на Националния комитет на отбраната и чичо на севернокорейския лидер Ким Чен-ун. В."Чайна дейли" отбелязва, че се очаква посещението на делегацията от Пхенян да има решаваща роля за подобряване на икономиката на Северна Корея след недостига на храни и тежко наводнение там.
Граничните специални зони за развитие се намират в град Расон в североизточната част на страната на границата между Русия, Китай и Северна Корея, а другата зона е на два острова в естуара на река Ялу на границата между Северна Корея и Китай. Режимът в Пхенян се надява да привлече китайски инвестиции благодарение на фискални стимули и евтина работна ръка, отбелязва Франс прес.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg