EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Путин стартира "Силата на Сибир"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Путин стартира "Силата на Сибир"

mail14:10 | 01.09.2014прегледи 976 коментарикоментари 0


Руският президент Владимир Путин участва в церемонията за началото на строителството на газопровода "Силата на Сибир", който ще пренася газ до руския Далечен изток и за износ в Китай, съобщи ИТАР-ТАСС.
"Силата на Сибир" е газопреносна система за транспорт на газ от центровете за газодобив край Якутск и Иркутск. Дължината на газопровода ще бъде 3 968 километра.
Общият обем на инвестициите в строителството на съоръжението и развитието на прилежащата инфраструктура ще достигне 55 млрд. долара, съобщи по-рано министърът на енергетиката Александър Новак. На 21 май Газпром и китайската Си Ен Пи Си (CNPC) подписаха договор за доставка на руски газ по тръбопроводи до Китай. Договорът е със срок 30 години и предвижда доставка на 38 млрд. куб м газ годишно. Общата стойност на договора е 400 млрд. долара.
Газопроводът ще даде възможност не само за увеличаване на износа (...), но и ще бъде още една сериозна крачка към газификацията на Сибир и руския Далечен изток, което в перспектива ще позволи газовите мрежи в страната да бъдат обединени в единно цяло и енергийни суровини да се прехвърлят според международната обстановка, каза Путин по-рано днес пред студенти.
Според президента следващата стъпка ще бъде още по-интересна от икономическа гледна точка.
"След като създадем газопроводна мрежа в Далечния изток и Сибир, ще имаме възможност да съединим европейската част на газопроводната система с източната" отбеляза той.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg