EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Путин пак предупреждава Украйна и ЕС

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Путин пак предупреждава Украйна и ЕС

mail17:44 | 11.11.2009прегледи 433 коментарикоментари 0


Русия ще намали газовите доставки за Европа, ако Украйна източва незаконно от газа, преминаващ през нейна територия, без да плаща, предупреди днес руският премиер Владимир Путин, цитиран от Франс прес и Reuters.
Предупреждението на Путин, отправено след срещата му с австрийския премиер Вернер Файман, е вероятен сигнал за нов газов спор, отбелязва Reuters.
"Ако не плащат за доставките на газ за вътрешно потребление, те няма да го получават", заяви руският премиер. "Ако не го получават, тогава има вероятност да го източват от износния тръбопровод", допълни той.
По думите на премиера доставките ще бъдат съкратени веднага щом източването започне. След срещата с австрийския си колега Путин заяви също, че Русия и Австрия ще завършат в кратък срок подготовката на споразумението за сътрудничество в строителството на газопровода Южен поток. Русия освен това ще продължи действието на междуправителственото споразумение, предоставящо на Austrian AIrlines статут на национален превозвач, до февруари 2010 година, допълни Путин.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg