EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Путин на посещения в С.Арабия и ОАЕ +видео на МО

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Путин на посещения в С.Арабия и ОАЕ +видео на МО

mail16:20 | 06.12.2023прегледи 1598 коментарикоментари 0


Руският президент Владимир Путин пристигна днес в Абу Даби, където провежда разговори с президента на ОАЕ Мохамед бин Зайед ал Нахаян, предаде ТАСС.

Поне четири изтребителя Су-35С съпроводиха президентския самолет по целия път му до ОАЕ, съобщи Министерство на отбраната на Руската федерация, което публикува видео с полета на Путин и въздушната му охрана.*

Президентът на ОАЕ Мохамед бин Зайед Ал Нахаян прие руския президент Владимир Путин, предаде новинарската агенция на ОАЕ – УАМ.

Путин пристигна с кортеж в президентската резиденция в Абу Даби, където се състояха официални церемонии по посрещането му. Кортежът му беше придружен от шествие от ездачи на арабски коне.

Президентът на ОАЕ придружи руския си колега до почетния караул, като той присъства на изпълнението на националните химни на Русия и Обединените арабски емирства. Церемонията по официалното посрещане включваше също 21 топовни салюта, както и полет на екипа за висш пилотаж на ВВС на ОАЕ "Ал Фурсан", който "нарисува" в небето руското знаме.

Самолети от военновъздушните сили на ОАЕ ескортираха самолета на руския президент при навлизането му във въздушното пространство на ОАЕ.

След това Путин отлита за С. Арабия.

Помощникът по външна политика на руския президент - Юрий Ушаков отбеляза, че държавният глава ще използва предстоящото си посещение в Саудитска Арабия, за да се опита да проучи начините, по които двете страни могат да си сътрудничат в областта на енергетиката.

Говорейки пред репортери, Ушаков потвърди, че Путин ще се срещне със саудитския престолонаследник Мохамед бин Салман и ще обсъди отношенията на техните страни като членове на формата ОПЕК+. Той подчерта важността на тази връзка за стабилността на световния енергиен пазар.

Освен това Ушаков потвърди, че делегацията на Путин в Саудитска Арабия и в Обединените арабски емирства включва лидери на руски петролни компании.

Освен енергийните въпроси, Путин се стреми да развие отношенията с държавите от Персийския залив като част от стремежа си да изгради глобални съюзи с незападни страни и да демонстрира това, което според него е неуспех на Съединените щати и техните съюзници да изолират Русия със санкции заради конфликта в Украйна.

видео: МО на РФ* снимка:kremlin.ru

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg