EUR 1.9558
USD 1.7957
CHF 2.0346
GBP 2.2899
CNY 2.4953
you tube
mobile version

Путин: Има риск за транзита на газ през Украйна

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Путин: Има риск за транзита на газ през Украйна

mail08:45 | 18.11.2019прегледи 745 коментарикоментари 0


Има риск от прекратяване на транзита на руски газ през територията на Украйна, с новите си искове украинската компания „Нафтогаз“ изостря ситуация в преговорите с „Газпром“ за нов договор, предупреди президентът на Русия Владимир Путин след края на срещата на БРИКС в Бразилия, предаде ТАСС.

Путин отбеляза, че Русия е готова за сключване на споразумение по всяко законодателство. „Ако Украйна успее да приложи европейското законодателство…Ако успеят да направят това в оставащия период от време – добре. Те са поели задължения пред Европа, не пред нас. Но не всичко зависи от нас. Поради това навярно съществува риск от прекратяване на транзита“, след изтичането на договора на 31 декември, коментира снощи държавният глава

Европейската комисия е спокойна по въпроса за транзита на руски газ през Украйна и продължава да работи с Москва и Киев над сключването на ново договор, заяви днес говорителката на ЕК Мина Андреева.

„От наша страна сме спокойни и продължаваме да работим в рамките на тристранните преговори (за транзита на газ)“, заяви тя.


Тагове: Путин, газ, транзит
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg