EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Путин: Два газопровода се обединяват

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Путин: Два газопровода се обединяват

mail09:40 | 14.09.2023прегледи 680 коментарикоментари 0


Газопроводите "Силата на Сибир" и Сахалин-Хабаровск-Владивосток ще бъдат обединени и включени в единната система за газоснабдяване на Русия. Това каза руският президент Владимир Путин на Източния икономически форум, предаде ТАСС. 

"Плановете ни включват да свържем помежду им газопроводите "Силата на Сибир" и Сахалин-Хабаровск-Владивосток, а след това да ги включим в единната система за газоснабдяване на страната, т.е. да решим по същество (. . .) историческата за нашата страна, глобална задача - интегриране в едно цяло на газопреносните мрежи на запада и изтока на Руската федерация", каза президентът. 

По думите му, наред със строителството на газопровода "Силата на Сибир-2", това ще позволи не само "да се работи гъвкаво на световните енергийни пазари, но и съществено да се разшири програмата за газификация на Бурятия, Забайкалския край, други региони в руския Далечен изток, да се осигурят допълнителни ресурси за промишлеността му, да се осигури на градовете и селата екологично чисто гориво.

За газификацията на Камчатка ще се използват възможностите на терминала за втечнен природен газ, който по думите на Путин вече е построен от руска компания. Той допълни, че тази сфера се развива активно в Русия, включително в Арктика, където вече е задействан нов мащабен проект за втечнен природен газ, включващ завод за втечняване на синьо гориво без аналог в света. 

Същевременно новопостроен газопровод Волхов-Мурманск-Белокаменка ще снабдява нов голям център за втечнен природен газ, който ще бъде създаден в Мурманска област, каза Путин. 

Осмият Източен икономически форум се проведе във Владивосток от 10 до 13 септември под надслов "По пътя към сътрудничество, мир и разцвет". 

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4158