EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Путин - 3 години за дълговата криза

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Путин - 3 години за дълговата криза

mail14:05 | 24.07.2015прегледи 2016 коментарикоментари 0


Настоящето финансово положение на Русия може да бъде сравнено с това в Чукотка – територия, която е разделена от Аляска само от един тесен пролив. Правителството там е натрупало дълг, който възлиза на 144% от приходите му, а това е най-високият процент в Русия според Standard & Poor’s.

Часовникът тиктака за руския президент, който трябва да се справи със сегашната ситуация, предизвикана след решението да повиши социалните разходи през 2012 година. С това решение дългът на Русия се удвои в повече от 80 региона до 2,4 трлн. рубли (42 млрд. долара) през последните пет години. Критичната точка за публичните финанси обаче все още не е достигната, но се очаква това да стане през следващите две или три години, повишавайки риска за спасителни мерки от федералния бюджет, който излиза на дефицит за първи път от 2010 година насам.

Фалит на един голям регион може да блокира достъпа до пазара на самото финансово министерство, коментира Карен Вартепенов, асоцииран директор в офиса на Standard & Poor’s в Москва.

В момента федералният център има възможност да подпомогне регионите. През следващите три години обаче прогнозите сочат, че ресурсите може да са по-малко, а регионалните дългове по-високи, което ще се внесе допълнителен натиск и по-големи рискове.

Финансовото министерство на Москва се въздържа засега от коментари за рисковете пред местните правителства.
Източник: Финансов портал на БНР


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg