EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Пускат на 28-ми май лот 2 на АМ „Марица”

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Пускат на 28-ми май лот 2 на АМ „Марица”

mail06:30 | 27.05.2015прегледи 1222 коментарикоментари 0


Всичките ни усилия са насечени в посока до 28 май, когато беше първоначално поетия ангажимент от изпълнителя, лот 2 на АМ „Марица” да бъде окончателно завършена и одобрена от приемателната комисия, каза Лиляна Павлова, министър на регионалното развитие и благоустройството, в интервю за Агенция „Фокус”. „Има един важен момент, който трябва да споменем. Магистралата беше основно завършена миналата седмица и започна процедурата по проверка на извършената работа и съответно беше свикана държавна приемателна комисия. В рамките на проверката от екипа на пътната агенция, от лабораторията на агенцията, която правеше пробите съгласно изискванията и наредбите и машините, които измерват товароносимоспособността. Показателите отчетоха, че в целостта си магистралата е добре направена, с изключение на три малки участъка. Един участък от 50 метра и два участъка от 25 метра, в които има отклонения от нормата за равност”, посочи Павлова. По думите ѝ въз основа на резултатите от проверката на лабораторията, от Агенция „Пътна инфраструктура” са издадени указания за преработване на проблемните участъци. „Още снощи и с моя санкция там бяха вкарани машини за фрезоване. Това означава, че ще се махне асфалта изцяло и започва наново асфалтиране в цялостна широчина. Целта е магистралата в нейната пълнота, в цялата ѝ дължина от 37 км, да бъде и да отговаря на всички нормативи, показатели и на техническата спецификация”, обясни Павлова. Тя бе категорична, че компромиси с качеството е недопустимо да бъдат допускани. „За нас не е самоцел да я отворим на 28 май. Важно е да издадем акт 16 тогава, когато сме се уверили и сме проверили нейното качество, нейната цялост и дали отговаря на изискванията. Днес изпълнителят вече е фрезовал, изрязал е тези проблемни участъци, започва преасфалтиране и довършителни работи днес и утре”, допълни още министър Павлова.
Другият участък от магистралата – лот 1 - връзката на АМ „ Тракия” при Оризово до Димитровград – по него се работи активно. Археолозите приключиха своите проучвания и на терена вече е навлязла техника. Надявам се до края на месец октомври, така както имат график изпълнителите, магистралата да бъде изцяло завършена и да бъде пусната за движение. С пускането на лот 2 ще дадем възможност от влизането от границата на Капитан Андреево до Димитровград да се пътува по магистрала, с изключение на дясното платно на един девет километров участък, точно преди граничния пункт, на който тройната коалиция направи лявото платно и не довърши дясното. Полагаме всички усилия най-късно до 5 юни, какъвто е срокът на изпълнителя по договор, и тези 9 км също да бъдат завършени и пуснати в експлоатация.
Цялата АМ „Марица” Капитан Андреево до АМ „Тракия” в пълнота очакваме да бъде готова в края на месец октомври, каза още министър Павлова.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg