EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Публичност на поверителните банкови тестове

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Публичност на поверителните банкови тестове

mail20:50 | 07.07.2009прегледи 479 коментарикоментари 0


instabilityНякои страни членки на ЕС искат да публикуват резултатите от поверителни тестове за устойчивост, които оценяват как се справят европейските банки с тежката икономическа ситуация. Това заяви днес еврокомисарят за икономическите и валутните въпроси Хоакин Алмуния, цитиран от АП. Органите за надзор върху банките в 27-те държави членки на ЕС ще завършат през септември теста на целия банков сектор в съюза, за да проверят колко устойчиви са банковите институции към новите икономически сътресения. Тестът не оценява индивидуални банки. Финансовите регулатори посочиха, че не възнамеряват да публикуват резултатите на тези или подобни тестове, изготвени през май.
В Съединените щати Управлението за федерален резерв проведе такива тестове сред 19-те най-големи банки и препоръча на десет от тях да увеличат капитала си с общо 75 милиарда евро, за да покрият евентуални бъдещи загуби.
Великобритания направи подобни тестове, но публикува малко информация за тях, докато Германия твърди, че публикуването на тези данни би могло да подкопае крехкото икономическо доверие.
Алмуния изтъкна, че Европейската комисия не би мога да призове всички национални регулаторни органи да предприемат промени в политиката си, но се застъпва за "възможно най-голяма прозрачност", за да се възвърне доверието в банковия сектор.



 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg