EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ПУ „П. Хилендарски“ усвои 500 хил. лв.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ПУ „П. Хилендарски“ усвои 500 хил. лв.

mail17:30 | 30.12.2014прегледи 998 коментарикоментари 0


С проект на стойност 498 275.74 лева Пловдивският университет „Паисий Хилендарски“ усъвършенства управлението и информационната си инфраструктура, съобщи ръководителят на проекта – ректорът на висшето училище проф. д-р Запрян Козлуджов. Проектът е по ОП „Развитие на човешките ресурси”, срокът на изпълнение бе 20 месеца, а целта създаване на информационна инфраструктура (ИнфоИ) от тип „електронен университет“, базирана на средства за интегриране и стандартизиране на разнотипни информационни системи и използване на модерна нормативна база, иновативни технологии и автоматизация на управлението.
В резултат на успешното изпълнение на проекта висшето училище може да се похвали, че е постигнало конкурентни предимства и качествено управление на дейности в различни сфери на висшето образование – обучение, преподаване, изследвания, администриране и др., включително и предоставяне на широк спектър от електронни административни услуги от типа „на едно гише“, подчерта ректорът.
Новите технологии позволиха въвеждане в управлението на т. нар. „зелени информационни технологии“. Благодарение на ИнфоИ е възможно моделиране и управление на образователния процес при различните студенти. Същевременно с това се осигурява и автоматизация на преподавателския труд – планиране и отчитане на учебната и научно-изследователската дейност, подготовка на електронни курсове и създаване на тестове и др., разказа координаторът на проекта проф. д.м.н, Георги Тотков зам.-ректор.
Специфична цел на проекта бе създаването на информационната инфраструктура ИнфоИ от тип „електронен университет”, която да бъде базирана на научно обосновани стандарти, усъвършенствана нормативна база и иновативни технологии и средства за управление.
Университетският информационен център е реновиран, развита е нова сървърна архитектура, подходяща за разполагане на СИРИУС.

Разкрита е специализирана софтуерна лаборатория за разработване на иновативни информационни и управленски системи. За поддръжка на СИРИУС в лабораторията ще работят екипи от преподаватели, докторанти и студенти, които ще се ангажират с разработване на нови иновативни университетски информационни и управленски системи.

 


 


Тагове: проект, ПУ
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4169