EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Птицевъди затруднени от европейски изисквания

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Птицевъди затруднени от европейски изисквания

mail16:56 | 16.09.2009прегледи 1549 коментарикоментари 0


Заместник-министърът на земеделието и храните Цветан Димитров е имал среща с представители на Съюза на птицевъдите в България, съобщиха от МЗХ.
Основен акцент в срещата е бил въпросът за преустройството на промишлените птицеферми за внедряване на алтернативни технологии и подмяна на конвенционалните клетки. Оставащият двегодишен период за въвеждане на изискванията, заложени в наредбите, няма да бъде достатъчен за извършване на подмяната, смятат от бранша.
 В подобно затруднено положение са и други водещи европейски страни в птицевъдния сектор, които се очаква да внесат искане до ЕК за удължаване на срока. Обсъдена е била възможността България да се присъедини към предложение до ЕК за преходен период за използване на конвенционални клетки за отглеждане на кокошки-носачки до 2016 г.
Заместник-министър Димитров е информирал представителите на Съюза на птицевъдите, че с решение на УС на ДФ "Земеделие" срокът за краткосрочното кредитиране е удължен с една година, както и че предстои промяна в Закона за подпомагане на земеделските производители.
Били са дискутирани още изискванията на ЕС за хуманно отношение към животните, износа на яйца и птиче месо, възможностите за намаляване на нерегламентирания внос чрез засилване на контрола по границите и вътре в страната.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

България 19-та в износа на мебели

11:20 | 12-15-23 | 1972