EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Пряка размяна юан - евро

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Пряка размяна юан - евро

mail12:30 | 02.10.2014прегледи 1207 коментарикоментари 0


Китайските регулаторни власти разрешиха пряката размяна между юана и еврото, съобщи китайската централна банка, цитирана от ДПА.
Това е важна стъпка в заздравяването на двустранните икономически и търговски връзки между Китай и страните членки на еврозоната, се посочва в съобщение на Китайската народна банка. Досега търговията между Китай и страните от валутния съюз се извършваше предимно в щатски долари.
Валутите ще бъдат пряко конвертируеми на междубанковия валутен пазар, което ще позволява на китайските и европейските компании да намалят разходите си, посочва още китайската централна банка.
Според институцията мярката ще даде възможност "да бъдат намалени разходите за размяна на валута за стопанските субекти", ще насърчи използването на двете валути в двустранната търговия и инвестиции и "ще засили икономическите и финансови връзки между Китай и страните членки на еврозоната."
По този начин еврото става шестата чуждестранна валута, която може да се търгува пряко срещу юани в континентален Китай.Досега това бяха само американският, австралийският и новозеланският долар, британската лира и японската йена.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

България 19-та в износа на мебели

11:20 | 12-15-23 | 1961