EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Прохоров продава Onexim Group вкл. РБК

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Прохоров продава Onexim Group вкл. РБК

mail10:20 | 04.07.2016прегледи 1671 коментарикоментари 0


Руският олигарх Михаил Прохоров, 51 годишният собственик на Onexim  Group, продава всички активи на групата, съобщава в. Ведомости. Търси се купувач без посредници.

На 14 април т.г. ФСБ извърши обиски в структурите на групата, като бе съобщено, че това става във връзка с наказателно дело относно банка "Tauride", свързана с олигарха.  Неофициално обаче се говори, че причината за обиските е редакционната политика на холдинга РБК, публикувала няколко разследвания за офшорни сметки на хората около президента Путин. По-малко от месец след обиските редакционното ръководство подаде оставка. Говори се, че продажбата е под натиск от Кремъл. „ Това не е така. Пълна глупост, "коментира прессекретарът на Путин  Дмитрий Песков.

"Onexim" в сегашния си вид е създадена през 2007 г., когато Прохоров беше съдружник с Владимир Потанин.
"Onexim" притежава активи в минното дело и металургията (Русал, «Uralkali"), във финансите (застрахователна компания "Съгласие", банки "Ренесанс Капитал", "Renaissance кредит", IFC), в енергетиката ( "Quadra"), в недвижимите имоти, медиите (РБК). Някои от активите на групата се търгуват  на борсите. Освен това от година - две "Onexim" се опитва да намери купувач за "Quadra", UK "Съгласие" и "Възраждане Кредит" и други.

снимка/Уикипедия

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg