EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ПРОФОН и АБРО се споразумяха

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ПРОФОН и АБРО се споразумяха

mail15:30 | 27.06.2012прегледи 550 коментарикоментари 0


Дружеството за колективно управление правата на артистите-изпълнители и музикалните продуценти ПРОФОН и Асоциацията на радио- и телевизионните оператори - АБРО подписаха рамково споразумение за изплащане на възнагражденията, дължими на правоносителите за използване на звукозаписи от страна на радио операторите – членове на АБРО през 2011г. и 2012г.
Важна част от историята на взаимоотношенията между двете организации е и рамковото споразумение по отношение на възнагражденията за 2009г. и 2010г., сключено през април 2011г. в присъствието на представители на Министерство на културата, СЕМ и Посланика на САЩ в България. Същото отбеляза повратен момент в отношенията между дружеството и тази основна група ползватели на музика.
Днешното споразумение е резултат от задълбочени и конструктивни преговори между страните и в него са зададени сроковете и параметрите, според които всеки един радио оператор, член на АБРО, трябва да уреди използването на защитени звукозаписи през посочения период с индивидуално споразумение, отразяващо постигнатите договорености на браншово равнище.
Този акт е поредната съществена стъпка в развитието на авторско-правната среда и отношенията между музикалния и медиен пазар у нас. Споразумението допринася за повишаване на взаимното доверие и конструктивното партньорство между страните.
Рамковото споразумение за 2011г. и 2012г. създава добри предпоставки за ползотворно обсъждане на размерите на възнагражденията за защитени звукозаписи, дължими от доставчиците на радио услуги, в изпълнение на последните изисквания на Закона за авторското право и сродните му права (ЗАПСП), в сила от месец март 2011г.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4163