EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Проф. Анна-Мария Борисова - предложена за здравен министър

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Проф. Анна-Мария Борисова - предложена за здравен министър

mail13:32 | 07.04.2010прегледи 1101 коментарикоментари 0


Всичко, което се прави, ще бъде направено така, че всеки да бъде удовлетворен от моите колеги. Това каза проф. Анна-Мария Борисова, предложена за здравен министър, цитиран от агенция Фокус.
По думите й във всички случаи е необходимо да има здравна карта, за да се знае какво къде има. Защо не е направено, защо трябва днес да започвам да го правя, защо ние в България не знаем нищо, коментира още тя.
Медицинските специалисти трябва да бъдат удовлетворени от своята работа, това също е наша задача, каза още Борисова.
Предложената за здравен министър Борисова заяви, че ще направи ревизия, за да разбере откъде изтичат пари в здравеопазването.
„Никак не ме интересува дължината на престоя ми като министър, интересува ме резултатът. Българинът е волна птица, той обича да живее свободно и аз обичам. Това не значи диктатура, смятам, че да има ред и дисциплина е хубаво нещо”, каза тя.
От началото на годината лекари от цялата страна неколкократно обявяваха стачни действия. Водещата причина е непреведени пари от здравната каса и министерството. Символично стачкуват и днес - в деня на професионалния си празник - лекари от цялата страна. Решението за стачните действия е взето на 49-и извънреден събор на Българския лекарски съюз.

 

**Проф. д-р Анна-Мария Борисова завършва медицина в Медицинска академия - гр. София през 1974 година. Започва работа като интернист, Окръжна болница - гр. Ловеч. През 1980 година придобива специалност по вътрешни болести. През 1982 година придобива специалност по ендокринология. През 1987 година става „Доктор по медицина”, след защита на тема: "Инсулинова чувствителност и бета-клетъчна функция при различни форми на диабет". От 2005 година е „Доктор на медицинските науки”, защитавайки труд на тема: "Влияние на различните антиостеопорозни средства върху постменопаузалните метаболитни промени у жената".
От 2006 година е професор, началник на Клиника по тиреоидни и метаболитни костни заболявания, Клиничен център по ендокринология, Медицински университет, гр. София.
Има участия в над 10 клинични проучвания (в 7 от тях като Главен изследовател).
Председател е на Българско дружество по ендокринология и Българска лига за профилактика на остеопорозата.

 

**Десислава Димитрова, предложена за зам.-министър на здравеопазването, е икономист, специализирала е здравна икономика. Работила е по здравни системи както в държавния, така и в частния сектор.



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg