EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Проучвания за обходен път на Казанлък

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Проучвания за обходен път на Казанлък

mail16:30 | 12.02.2013прегледи 551 коментарикоментари 0


Усилията на общинското ръководство на Казанлък да бъде изграден обходен път на Казанлък като част от цялостния проект за изграждане на тунела под връх Шипка, се увенчаха с успех, съобщи пресцентърът на Общината. Обходен път на града на розите ще има и той ще бъде двулентова отсечка с дължина 10 км, от паметника на Димитър Благоев при гр. Крън до пътя София-Карлово-Стара Загора (републикански път І-6) при разклона за с. Копринка. Това заяви на заседанието на Общинския съвет кметът Галина Стоянова.

От средата на 2013 г. Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) ще започне предпроектни проучвания за изграждане на обходния път на град Казанлък, който ще се свързва с обходния път на Габрово. Едновременно с това ще се направи Оценка на въздействието върху околната среда (ОВОС) и археологически проучвания по протежение на трасето, а парцеларният план трябва да е готов през 2014 г. Строителството на обходната отсечка на Казанлък ще започне през 2015 г., като финансирането му ще стане със средства по проекта за тунела под вр. Шипка.
Във връзка с изграждането на тунела, в момента е избран изпълнител на обходния път на Габрово. Този обходен път обаче обхваща и общински имоти на община Казанлък, намиращи се в горски територии. Това наложи общинските съветници да гласуват промяна в предназначението на тази имоти, така че да бъде построен обходният път на Габрово, към който ще се включи обходният път на Казанлък. С 31 гласа „за“ предложението на кмета Галина Стоянова бе единодушно прието.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1047