EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Просрочените ипотеки в САЩ паднаха с 8% през ноември

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Просрочените ипотеки в САЩ паднаха с 8% през ноември

mail13:26 | 10.12.2009прегледи 507 коментарикоментари 0


Броят на притежателите на жилища в САЩ, които са на ръба да загубят жилищата си заради просрочия на ипотеките си, падна през ноември, като понижението е четвърти пореден месец. Чрез този показател компаниите, отпускащи ипотечни заеми, оценяват дали заемополучателите са имали нужда от помощ.

Близо 307 000 домакинства или едно на всеки 417 жилища са получили уведомления, свързани с просрочия на ипотеки през ноември, което е надолу с 8% спрямо месец; по-рано, съобщи RealtyTrac Inc. днес. Банките са взели обратно около 77 000 жилища миналия месец, което е леко надолу спрямо октомври.

Милиони заемополучатели все още се оценяват от администрацията на Обама в усилията й да ги предпази от просрочия. Отделните щати също се опитват да отложат процеса на просрочия, като временно намаляват броя им.

Но е най-вероятно кризата при просрочията на ипотеките първо да се влоши, а след това да започне да се подобрява.

Ние наистина не вярваме, че проблемите са вече разрешени, казват анализатори. Много заемополучатели просто не са определени за получаване на помощ, допълват те.

Просрочията все още са нагоре с 18% спрямо година по-рано и се очаква нова вълна от просрочия през следващата година, като безработицата остане висока и заемополучателите не успеят да попаднат в програмите за преобразуване на заемите им.

Най-голямото равнище на просрочия има в щата Невада, следван от Флорида, Калифорния, Аризона ие Айдахо.

Отчет от вчера показва, че само 10 000 притежатели на жилища в САЩ са получили преобразуване на заема си тази есен от плана на администрацията на Обама.

В рамките на програмата избрани заемополучатели, които са в рискова група, могат да получат намаление на лихвата си за ипотечен заем до 2% за пет години. Техните заеми са временно преобразувани, като се предполага, че това ще стане за постоянно след като заемополучателите направят три плащания на време и представят изискваните документи, включително доказателство за приходи и писмо за изпадане в затруднение.

 

Източник : infostock.bg


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg