EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Пропадна сделката Pfizer & Allergan

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Пропадна сделката Pfizer & Allergan

mail16:05 | 07.04.2016прегледи 1151 коментарикоментари 0


Фармацевтичният гигант Pfizer реши да преустанови сделката с конкурентите си от Allergan, оценявана на около 160 млрд. долара, предаде "Блумбърг".

До решението на производителя се стигна, след като министерството на финансите на САЩ имплементира нови регулации, за да попречи на местните компании да се регистрират извън страната, като по този начин редуцират данъчното си бреме в страната. Ако беше финализирана, това щеше да се превърне в най-голямата сделка за редуциране на данъчната тежест в историята и третото най-скъпо сливане, осъществявано някога.

Най-вероятната причина за отказът от сделката са именно новите правила, които правят преместването на централната на Pfizer в Ирландия, където е регистриран Allergan, значително по-непривлекателни. Като компенсация за преустановяването на преговорите Pfizer ще трябва да заплати на конкурента си такса в размер на 400 млн. долара.   

Припомняме, че ако потенциалната сделка беше финализирана, акционерите на Pfizer щяха да притежават 56% от обединената компания. Същевременно до възможността от получаване на данъчни ползи при дислоцирането на компанията се стигна през 2013 г., когато базираната в САЩ Actavis придоби ирландксата Warner Chilcott, прокарвайки пътя за вълна от агресивни придобивания, чиято кулминация беше закупуването на фармацевтичната компания, известна най-вече с производството си на ботокс, Allergan от Actavis.    


Тагове: Pfizer, Allergan, сделка
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg