EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Промяна в Агенция по заетостта

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Промяна в Агенция по заетостта

mail13:30 | 05.03.2012прегледи 780 коментарикоментари 0


Промени в Устройствения правилник на Агенцията по заетостта бяха одобрени от МС. С тях броят на дирекциите бюра по труда в страната се променя от 105 на 98.
Промяната на структурата на бюрата по труда е разработена на база трансформиране на най-малките бюра по труда в отдели „Услуги по заетостта”. Причините са, че тези териториални поделения обслужват малки населени места и общини и имат ограничени възможности за предлагане на свободни работни места на първичния пазар на труда. В тях се наблюдава по-нисък относителен дял на обслужваните безработни лица от един служител.
С трансформирането на бюрото по труда в отдел „Услуги по заетостта” ще се осигури административен капацитет и ще се пренасочат служителите, ангажирани в технически дейности за работа с безработни и заети лица, работодатели и партньори. В бюрата по труда, които се преобразуват в отдели, ще се извършва пълният набор от дейности и услуги по посредничество и наемане на работа, както и включване в програми и мерки за заетост и обучение.
Промяната ще подобри качеството на услугите, предоставяни от териториалните поделения на Агенцията по заетостта, ще допринесе за по-бързото устройване на трудовия пазар на търсещите работа лица и достъпа на работодателите до схемите по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg