EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Промишленото производство на Русия расте

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Промишленото производство на Русия расте

mail11:45 | 08.03.2023прегледи 896 коментарикоментари 0


Промишленото производство в Русия нараства с темпове, които не са отчитани от началото на 2017 г., показват данните от проучване на рейтинговата агенция "Стандард енд Пуърс глоубъл" (S&P Global), цитирани от ДПА.

Основна причина за растежа на руския производствен сектор е бързото увеличаване на броя на поръчките и на продукцията, отчитат авторите на изследването. 

Индексът на активността на мениджърите по доставките в производството Пи Ем Ай (PMI) на "Стандард енд Пуърс глоубъл" в Русия се повишава до 53,6 пункта през февруари при 52,6 пункта през юни. Стойностите на индекса над 50 пункта са индикатор за нарастване на промишления сектор.

Обемите на промишлената продукция се увеличават от началото на годината, тъй като руските компании намират алтернативни източници на внос на необходимите им продукти, а поръчките, които получават, продължават да се увеличават, отбелязва ДПА.

Броят на новите поръчки за руския промишлен сектор нараства най-бързо от март 2019 г. на фона на по-силното търсене на вътрешния пазар и привличането на нови клиенти. Новите поръчки на стоки за износ обаче продължават да намаляват, но с по-бавни темпове. 

Инфлацията, която отразява динамиката на производствените цени в Русия, достига най-високото си равнище от март 2019 г. на фона на повишаването на стойността на доставките и на нарастващите разходи по валутни операции. 

Равнището на трудова заетост продължава да се повишава през февруари поради увеличаването на обемите на продукцията и на броя на новите поръчки. Темпът на създаване на нови работни места обаче е най-слаб за последните 3 месеца. 

Бизнес доверието сред руските производители достига до най-ниското си равнище за последните 4 месеца, въпреки че нагласите им относно перспективите за идните 12 месеца се подобряват.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1037