EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Промишлеността: 0.1% спад в ЕС и в България

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Промишлеността: 0.1% спад в ЕС и в България

mail14:50 | 14.02.2011прегледи 676 коментарикоментари 0


Промишленото производство в Европейския съюз и еврозоната през декември е намаляло с 0,1 процента на месечна основа, колкото и в България, сочат данни на Евростат, поместени в сайта на европейската статистическа служба.
Резултатите до голяма степен отговарят на очакванията на анализаторите за запазване на нивата на промишлено производство заради обилните снеговалежи, обхванали много части от Европа, отбелязва Асошиейтед прес.
Данните най-вероятно означават, че прогнозите за растежа на икономиката на ЕС за четвъртото тримесечие, които се очакват утре, ще останат непроменени.
Като цяло промишленото производство се е увеличило на месечна основа през декември в 10 от страните членки на ЕС и е намаляло в 9 , а в останалите се е запазило непроменено.
Най-голямо нарастване е регистрирано в Словения (4,2 процента), а най-голям спад на месечна основа - в Латвия (-1,9 процента). В Румъния отчетеният спад е 0,2 на сто.
На годишна основа промишленото производство в ЕС е нараснало със 7,7 на сто, а в еврозоната - с 8 процента, като България отчита растеж от 5,2 процента, а Румъния - с 4,3 на сто.
Промишленото производство през декември е нараснало във всички страни членки без Гърция, Малта и Испания, като най-голямо увеличение е отчетено в Естония (38,4 на сто).


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg