EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Промените в данъчната система - фактор за кризата в Гърция

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Промените в данъчната система - фактор за кризата в Гърция

mail10:12 | 03.02.2010прегледи 2111 коментарикоментари 0


Има проблем, твърде познат на всички собственици на бизнес в Гърция: мъчителната несигурност какви данъци могат да дължат следващата година и дори няма ли да бъдат увеличени данъците им за миналата година.
Постоянно променящата се данъчна система на Гърция свива приходите и играе основна роля за правителствената финансова криза, която разтърси целия ЕС, довеждайки до поевтиняване на еврото, предаде Associated Press.
След като от десетилетия правилата се променят или преразглеждат всяка година, бизнесът и средностатистическият гръцки данъкоплатец не знаят какво да очакват от бъдещето или дори от миналото.
"Никога не знаете какво ще донесе утрешният изгрев или какво е запазено за вас от вчера", посочва Георгиос Патас, който управлява институт за здраве и красота в северните предградия на столицата. "Кой казва, че можете да планирате бюджета си?
Правите си груби сметки и се надявате да се случи най-доброто".
Очаква се по - късно през деня ЕС да обяви мониторинговата си програма за Гърция, в която може да призове за по-големи съкращения на данъците и разходите, ако правителството не постигне напредък.
Самите гърци вече могат да посочат проблемите в данъчната система. Постоянно променящите се и сложни правила възпират необходимите инвестиции, тъй като някои от тях не отговарят напълно на данъчните правила. Несигурността на данъчната система в Гърция може да направи спазването на правилата да изглежда  толкова трудно, колкото и укриването на данъци.




 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg