EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Промени в Тарифа №4 за оръжия & боеприпаси

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Промени в Тарифа №4 за оръжия & боеприпаси

mail17:30 | 16.01.2015прегледи 1763 коментарикоментари 0


Правителството одобри промени в Тарифа №4 за таксите, които се събират в системата на МВР по Закона за държавните такси. В основната си част промените се отнасят до прередактиране на част от формулировката на таксите, като се запазва досегашният им размер.
По отношение на таксите, събирани по Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия, се прави разграничение между таксите, събирани от физически и от юридически лица. Целта е да се намали финансовата тежест за физическите лица. Досегашната уеднаквена такса от 60 лв. за издаване на предварително писмено съгласие за транспортиране на огнестрелни оръжия и боеприпаси за тях на територията на България с издадено от друга държава-членка разрешение за транспортиране остава 60 лв. за юридическите лица, но се намалява на 20 лв. за физическите лица.

Предвижда се възможност за монтаж на табели с регистрационен номер на превозно средство извън пункта за регистрация на съответното звено „Пътна полиция”. Таксата за това е 2 лв. на табела на мотопед, мотоциклет, ремарке или три- и четириколесно превозно средство, и 4 лв. за останалите превозни средства.
Другите промени са свързани с държавните такси по Закона за МВР за издаване на разрешения на търговци, извършващи дейности по пожарна безопасност в обекти и/или експлоатация на уреди и съоръжения, свързани с пожарната безопасност./МС
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg