EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Промени в режима на прелитане и кацане

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Промени в режима на прелитане и кацане

mail16:31 | 28.04.2017прегледи 1206 коментарикоментари 0


Правителството одобри проект на изменение на Техническото споразумение относно дипломатически разрешения за прелитане и кацане на военнотранспортни самолети през въздушните пространства или на териториите на държавите-участнички в програмата „Европейски флот за въздушен транспорт” и упълномощи министъра на отбраната да подпише документа. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

Споразумението предвижда издаване на годишно дипломатическо разрешение и прилагане на хармонизирани процедури, използвайки еднообразен формуляр на Европейския съюз. Разрешението е валидно за всички транспортни мисии, превозващи всички видове товари, с изключение на опасните, несъвместими с разпоредбите на Международната асоциация за въздушен транспорт и Международната организация за гражданска авиация.

Приемането на измененията в Техническото споразумение ще позволи присъединяването към него на други държави-членки на ЕС и на държави по Шенгенското споразумение. Това ще разшири обхвата на приложението му и ще допринесе за задълбочаване на сътрудничеството между участващите държави при разработване и прилагане на по-ефективни и ефикасни механизми и процедури за издаване на дипломатически разрешения с цел съкращаване на сроковете за изпълнение на полетни мисии от военнотранспортната авиация и спестяване на авиационен ресурс.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg