EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Промени в Закона за енергетиката приети

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Промени в Закона за енергетиката приети

mail11:45 | 27.03.2014прегледи 2618 коментарикоментари 0


Премахва се регулаторният режим за вписване в регистър на лицата, извършващи дейности по монтиране, поддържане, ремонтиране и преустройване на съоръжения в енергийни обекти.
Това реши парламентът, който прие на второ четене промени в Закона за енергията от възобновяеми източници. Законопроектът е в изпълнение на втория пакет от мерки на  Министерския съвет за намаляване на регулаторната тежест. Досега регулаторният режим създаваше изисквания към лицата, които извършват посочените дейности със съоръжения в енергийни обекти с мощност до 200 kW, като същевременно същите дейности със съоръжения в енергийни обекти с по-голяма мощност са извън обхвата на режима и могат да се извършват свободно.
По своя характер дейностите по монтиране, поддържане, ремонтиране и преустройване на съоръжения в енергийни обекти не се характеризират с наличието на висок риск, безопасността се осигурява чрез предвиденото изискване за притежание на специална професионална квалификация, посочва вносителят. С измененията се променя и Законът за енергийната ефективност. Чрез тях ще се намали броят на изискуемите документи, необходими при подаване на заявление за вписване в публичните регистри на Агенцията за устойчиво енергийно развитие на лицата, извършващи дейности по обследването за енергийна ефективност, сертифицирането на сгради, изготвянето на оценка за съответствие на инвестиционните проекти и изготвянето на оценки за енергийни спестявания, и този на лицата, извършващи обследване за енергийна ефективност на промишлени системи, като проверката за изпълнението на изискванията на закона ще се извършва служебно въз основа на наличните в АУЕР данни.

Източник:БТА

 


 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg