EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Промени в е-платформа за имоти

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Промени в е-платформа за имоти

mail08:10 | 20.04.2022прегледи 813 коментарикоментари 0


Промени в Наредбата за електронната платформа за продажба на имоти са публикувани на Портала за обществени консултации към Министерския съвет.

Проектът на Постановление на Министерския съвет (ПМС) предвижда въвеждането на изменение и допълнение на Наредба за електронната платформа за продажба на имоти - частна държавна собственост, и на имоти - собственост на търговски дружества с повече от 50 на сто държавно участие в капитала или търговски дружества, чиито дялове или акции са собственост на търговско дружество с повече от 50 на сто държавно участие в капитала, приета с ПМС от 26 септември 2019 г.

Наредбата за електронната платформа урежда воденето и поддържането на електронната платформа за продажба на имоти, подготовката и обявяването на електронни търгове и условията и редът за провеждането им.

Предвид осъщественото надграждане на електронната платформа за продажба на имоти, следва да се предвиди и промяна във функционалностите и начина на провеждане на електронни търгове, като тези изменения следва да бъдат отразени и чрез промяна на разпоредбите на Наредбата за електронната платформа, посочват вносителите на проекта.

Водещо значение при изготвянето на проекта на Постановление за изменение и допълнение на Наредбата за електронната платформа има осигуряването на законосъобразност и ефективност на процедурите при провеждане на електронните търгове чрез преодоляване на съществуващите към настоящия момент затруднения и неясноти, и синхронизиране на въведените нови функционалности в електронната платформа с нормативната уредба.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg