EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

ПроКредит Холдинг увеличи капитала си

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ПроКредит Холдинг увеличи капитала си

mail08:04 | 23.02.2018прегледи 4063 коментарикоментари 0


Година след листването си на Франкфуртската фондова борса, ПроКредит Холдинг успя да увеличи капитала си с приблизително 61 млн. евро като емитира почти 5,4 млн. нови акции. Това означава увеличение на акционерния капитал на дружеството с 10%. Новите акции бяха главно придобити от институционални инвеститори от Германия и Великобритания. Натрупаният капитал ще подпомогне групата от банки да разшири кредитирането си за малки и средни предприятия в Югоизточна и Източна Европа.

Борислав Костадинов, Член на Управителния съвет на ПроКредит Холдинг, Франкфурт, заяви: "Нашите банки имат отлична репутация като надежден партньор на МСП, за които считаме, че имат ключово значение за положителното икономическо развитие на Югоизточна и Източна Европа. В страни като България очакваме условията да останат благоприятни, за да може малкия и средния бизнес да продължи да се развива. Като отговорна група от банки, ние се стремим да насърчаваме икономическият растеж, който е съобразен с екологичните и социалните фактори. Щастливи сме да посочим, че нашият уникален подход, както и положителните перспективи за развитие на нашите клиенти МСП повлияха чувствително на капиталовия пазар. "

Петър Славов, Председател на Надзорния съвет на ПроКредит Банк (България), коментира: "За нас успешното увеличение на капитала е ясен знак за доверие в банковата ни група, както и в начина, по който оперираме. ПроКредит Банк България ще продължи да работи като "Hausbank" за МСП, които имат добър потенциал за развитие и растеж. В тяхна подкрепа ние се стремим да улесняваме достъпа им до инвестиционни и оборотни заеми, търговско финансиране и цялостно банково обслужване. "


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg